Kreeftensoep Met Kruidenquenelles

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de kreeftenkarkassen aan in de olijfolie met de gesneden winterwortel, prei, gesnipperde ui en de knoflook tot deze mooi gekleurd is. Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze tot hij ontzuurd is. Voeg dan de visbouillon toe en kook dit in tot 1,7 liter. Zeef door een doek. Voeg aan de 1 liter hiervan: 2 dl slagroom toe en breng deze op smaak met zout, voeg hieraan de cognac toe. Laat de rest inkomen tot 2 dl. en los er 2 blaadjes geweekte gelatine in op. Roer een kopje geknipte tuinkruiden door het vocht en laat de gelei in de koelkast opstijven. Voor het serveren van de soep verwarmen en even schuimig kloppen met de staafmixer. Leg wat kleine stukjes kreeft op de bodem van het koffiekopje en schenk er soep op, laat er een quenelle, gemaakt van de kreeften-kruiden-gelei in glijden.

Kreeftensoep Met Kruidenquenelles is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kreeftensoep met garnaal-coquillespies
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heilbotfilet met tomatentopping
20 min-
Bekijk recept
Kreeftensoep
Bekijk recept