Laat de rijst weken, was hem, giet af en vermeng hem in een kom met het vlees, de gehakte tomaat, de ui, peterselie, selderij, zout en peper. Leg een blad met de nerven naar boven op een schotel. Plaats 1 opgehoopte theelepel vulling in het midden. Vouw het steeleinde over de vulling, vouw vervolgens de zijkanten naar het midden en rol op als een sigaar. Bedek de bodem van een grote koekepan met een laag tomaat of een overschot aan wijnbladeren. Leg de gevulde wijnbladeren hierop en duw er stukjes knoflook tussen. Besprenkel met citroensap en
0.7 dl water. Bedek met een klein bord en vervolgens met een deksel. Zet het vuur zeer laag en laat de bladeren 2 uur sudderen of tot ze gaar zijn. Voeg 20 minuten voor het eind van de kooktijd de 4 geperste teentjes knoflook en de munt, vermengd met wat water, toe.
Libanon: Gevulde Wijnbladeren is een recept van Smulweb.nl