Garam Marsala

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de komijn met de koriander,peperkorrels,kardemom,kruidnagels en kaneel in een droge koekepan op middelhoog vuur. Bak de specerijen ca 6 minuten droog ,waarbij u de pan zoveel mogelijk schud om aanbranden te voorkomen tot ze roken,geurig en een paar tinten donkerder zijn. Neem de pan van het vuur en roer er de nootmuskaat en de safraan door. Doe over in een kom en laat afkoelen. Doe wanneer ze volledig zijn afgekoeld in een vijzel,blender of koffiemolen die alleen voor specerijen wordt gebruikt en stamp of draai(zonodig in gedeelten)tot u een fijn poeder hebt. Gebruik onmiddelijk,of doe het mengsel in een luchtdicht afgesloten pot die u tot aan 3 maanden op een koele droge plek kunt bewaren. voor ca 100 gram

Garam Marsala is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommer-radijsraita
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept