Picanha

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Manier 1: Haal het vlees uit de alufolie, klop het zout eraf en leg het met de vetlaag naar boven op het rooster. Als het vlees dikker begint te worden mag het omgedraait worden. Na een minuut of 20 - 40 zal het vlees klaar zijn om aangesneden te worden (dit hangt voornamelijk af hoe hoog het vlees van het vuur ligt). De truuk is om telkens stukjes geroosterd vlees eraf te snijden en daarna het vlees weer terug op de barbecue te leggen. Mocht je het vlees eerst willen garen dan kun je het ook verpakken in alufolie en het een 30 min op de bbq laten liggen. Daarna er de alufolie eraf halen en het vlees mooi bruin laten worden. Manier 2: Het zout eraf halen en de spiezen op de barbecue leggen en geregeld draaien. Zodra het mooi bruin is, het vlees eraf halen en snijden. Zorg ervoor dat elk stukje vlees een stukje vet heeft. Dat geeft namelijk de heerlijke smaak. Het vlees mag rood van binnen zijn.

Picanha is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Picanha met kruidenrub
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Picanha met kruidenrub
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept