Shaslik Van De Bbq

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de teen knoflook boven een kom uit. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm. Pel de uien, snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika′s schoon en snijd ze elk in 12 stukken. Veeg de champignons schoon. Snijd elk plakje spek in vieren. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de shasliks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de shasliks ca. 2-3 uur marineren. Laat de shasliks ca. 30 minuten voor het barbecuen op temperatuur komen. Bestrijk de shasliks rondom met de margarine en leg ze op het rooster van de barbecue, ca. 12 cm boven het vuur. Rooster de sjaslieks in ca. 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel opnieuw met margarine.

Shaslik Van De Bbq is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Quesadillas van de BBQ
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept