Rghaif Del Ferran

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Zeef de bloem boven een plank of aanrecht en strooi er het zout en de gist over. Meng knedend het water door de bloem en blijf kneden tot het deeg stevig en glad is. Het moet iets zachter zijn dan brooddeeg, maar zeer soepel en gemakkelijk te hanteren. Vorm er 20 ballen van ter grootte van een abrikoos en leg die op een licht met olie ingevet werkvlak. Meng alle ingredi?nten voor de vulling in een kom. Pak een deegbal, druk hem plat en rek het deeg met ingeoliede vingertoppen naar alle kanten uit tot een dunne, vierkante lap. Zorg ervoor dat zowel het deeg als je handen met olie zijn ingevet, zodat het deeg niet aan je vingers blijft plakken. Schep een lepel van de vulling midden op het lapje deeg. Vouw de zijkanten over de vulling naar het midden en vouw het kapje dicht tot een pakketje. Maak van een tweede deegbal net zo`n dunne lap als de eerste, leg het gevulde deegpakketje er ondersteboven op en vouw de zijkanten weer naar binnen zodat het een deegpakketje van twee lagen wordt. Doe hetzelfde met de andere deegballen, zodat je 10 pakketjes hebt. Leg ze op een licht met olie ingevet bakblik en bak ze 30 minuten. Eet ze warm, meteen als ze uit de oven komen.

Rghaif Del Ferran is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fuilletetaart Met Brie
10-20 min -
Bekijk recept
Tortilla De Patata
0-10 min -
Bekijk recept
Calamares En Su Tinto
10-20 min -
Bekijk recept
Sopa Y Puntas De Asparragos Con Aceite De Vainilla
20-30 min -
Bekijk recept

RGHAIF
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Rghaif
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept