Gerookte Bananenschil Met Aanvulling

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe wat boter in de sauteuse en fruit de knoflook met de koriander aan.
- Deze mag niet bruin worden.
- Eenmaal aangefruit, voeg het bietensap (ongeveer een half kopje) toe.
- Het bietensap veroorzaakt een donkere kleur in de saus, en geeft tevens een iets zoetige smaak af.
- Breng aan de kook.
- Voeg dan twee eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd Calve) toe en roer goed.
- Doe er wat maizena bij zodat de saus bindt.
- Eventueel wat meer bietensap toevoegen wanneer de saus te dik wordt.
- Kritiek; de staat van de saus is; niet te dik, maar ook niet te waterig.
- Het mag niet kunnen uitlopen.
- Zet deze dan koud Maak een braisage van de Stilton, prei, ui kappertjes en gorgonzola (eigenlijk, zul je zien, is het geen braisage, maar een matignon, aangezien een gedeelte van de braisage wordt gebruikt als onderdeel van de maaltijd). Voeg wat vocht toe, en leg de bananenschil-rasp bovenop de braisage. Laat ongeveer 20 minuten braiseren op een matig vuur. Haal dan de rasp eruit en zeef het restant van de braisage. Gebruik dit als ondergrond voor de maaltijd. Nappeer met de koude saus.

Gerookte Bananenschil Met Aanvulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip Met Salie In De R?mertopf
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige En Romige Kaastaartjes
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met scampi's
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Oliebollen
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept