- Deze mag niet bruin worden.
- Eenmaal aangefruit, voeg het bietensap (ongeveer een half kopje) toe.
- Het bietensap veroorzaakt een donkere kleur in de saus, en geeft tevens een iets zoetige smaak af.
- Breng aan de kook.
- Voeg dan twee eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd Calve) toe en roer goed.
- Doe er wat maizena bij zodat de saus bindt.
- Eventueel wat meer bietensap toevoegen wanneer de saus te dik wordt.
- Kritiek; de staat van de saus is; niet te dik, maar ook niet te waterig.
- Het mag niet kunnen uitlopen.
- Zet deze dan koud Maak een braisage van de Stilton, prei, ui kappertjes en gorgonzola (eigenlijk, zul je zien, is het geen braisage, maar een matignon, aangezien een gedeelte van de braisage wordt gebruikt als onderdeel van de maaltijd). Voeg wat vocht toe, en leg de bananenschil-rasp bovenop de braisage. Laat ongeveer 20 minuten braiseren op een matig vuur. Haal dan de rasp eruit en zeef het restant van de braisage. Gebruik dit als ondergrond voor de maaltijd. Nappeer met de koude saus."},"recipeYield":"4 "}