Laat de bonen in een vergiet uitlekken. Doe ze dan met de ui en knoflook in een pan zet ze onder koud water en breng dat aan de kook. Laat de bonen 15 minuten flink koken, zet het vuur dan laag en laat ze nog circa 1 1/2 uur sudderen tot ze zeer gaar zijn. Giet de bonen af in een vergiet en laat ze enkele minuten afkoelen. Doe het bonenmengsel met de olie en azijn in een keukenmachine en draai alles tot een puree. Wrijf deze voor een gladde structuur door een fijne zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout. Meng er wanneer de puree is afgekoeld de kwark, mosterd en het citroensap door. Snij de rode paprika in dobbelsteentjes en schep die met de peterselie en rozemarijn door de puree. Doe het geheel over in een dienkom en dek die af. Zet de dienkom minsten 4 uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Neem de puree 1 uur voor het opdienen uit de kolekast en laat hem op kamertemperatuur komen.