Koolrolletjes Gevuld Met Rijst

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een grote pan water aan de kook en kook hierin de eieren in ca. 10 minuten hard.Leg ook de koolbladeren in de pan en laat die in 1 minuut soepel worden. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Hak de ui heel fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui even aan. Bak de rijstkorrels al omscheppend ca. 1 minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 1/2 dl water toe. Kook de rijst in ca. 1 1/2 minuut gaar. Roer er de bieslook en de helft van de Paturain door. Pel de eieren, hak ze fijn en schep ze door het rijstmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Spreid de koolbladeren uit en snijd de harde nerven wigvormig weg. Schep het rijstmengsel op de bladeren, vouw de zijkant van de bladeren over de vulling en rol de bladeren op. Vet een kleine lage ovenschaal in en leg de koolrolletjes erin. Klop de rest van de Paturain door de halfroom en schenk dit mengsel over de koolrolletjes. Strooi de kaas erover. Laat de koolrolletjes in de oven in ca. 15 minuten door en door heet worden. Magnetron: Verwarm de koolrolletjes, afgedekt, in een magnetronschaal ca. 5 minuten op 600 Watt.

Koolrolletjes Gevuld Met Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolrolletjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met spicy gehakt
30 min-
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept