Zoek
Basmatirijst
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Was de rijst onder koud water
laat hem minstens een half uur in het water staan.Als het water kookt doe jer flink wat zout in en een beetje olie dan de rijst erin,kook hem 3 min en 45 sec,afgieten .
intussen doe je een klein beetje water (net genoeg om de bodem te bedekken) en een beetje olie in de ketel dan de rijst erin,giet er een beetje olie overheen (naar smaak)
de vlam groot zetten en deksel erop. als de damp er weer afkomt een schone theedoek om de deksel winden die terug op de ketel en op een heel klein vuur zetten voor 30 min.de rijst op een groot bord doen en vergeet niet de gebakken rijst die aan de bodem plakt uit de ketel te halen.
De gebakken rijst moet licht tot middelbruin zijn.
Je kunt ook dunne schijfjes aardappelen op de bodem leggen en dan de rijst erop leggen en vervolgens hetzelfde als hierboven beschreven doen,de krokante onderkant van de rijst cq aardappelen is heerlijk. Hulpmiddelen Een kookpan en een braadketel Hulpmiddelen - Een kookpan en een braadketel Voorbereiding Rijst wassen en in water zetten Bereidingswijze Koken en dan gaarstomen Serveertips Heerlijk met gh
Bereiding
Koken en dan gaarstomen
Basmatirijst is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Broccolirijst met kipragout
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolirijst met kipragout
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept