Iraanse Kip-schotel Met Rijst

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng rijst met water, zout en olie aan de kook. Bind een theedoek om de deksel van de pan en laat het op een laag vuur pruttellen met deksel erop. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui tot glazig. Voeg nu de kruiden en paprika toe en laat 2 minuten sudderen. Braadt nu de kip aan tot hij van alle kanten is dichtgeschroeit (op hoog vuur) en voeg 5 el kokend water toe. Laat het 2 min met deksel sudderen. Voeg nu munt , koriander en spinazie (allemaal grof gehakt) toe en gedroogde limoenen. Voog ook de aardappelen toe, in stukjes gesneden. Laat voor nog 5 minuten sudderen met deksel op de pan. Als de rijst al het water heeft opgenomen, laat het nog doorgaren op een redelijk laag vuur, zodat er een kroest ontstaat.

Iraanse Kip-schotel Met Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Iraanse rijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iraanse Salade
0 min Bijgerecht
Bekijk recept
Iraanse Gebakken Vis
10-20 min -
Bekijk recept
Iraanse Rijstschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept