Libanese Rijst-pistachesalade

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de rijst in 1 el olijfolie tot hij helemaal met olie is bedekt.(als u pistacheolie gebruikt als dressing , moet u de rijst in zonnebloemolie bakken.) Voeg, als de rijst glazig is, zout naar smaak toe en zoveel water dat de rijst onder staat. Breng dit aan de kook en laat het afgedekt 5 minuten op laag vuur prittelen. Doe het vuur uit en laat de rijst staan tot hij al het water heeft opgenomen en gaar is (ca. 25 minuten). Voeg zonodig wat kokend water toe als de rijst nog niet gaar is; roer hem los en laat hem 5 minuten staan. Zet de rijst appart in een schaal en laat hem afkoelen. Klop in een kommetje het citroensap en de rest van de olie (of pistacheolie). Voeg peper en zout naar smaak toe en roer citroenschil en granaatappelzaad erdoor.Voeg de peterselie, bosui en pistachenoten aan de rijst toe en roer de dressing erdoor. Zet de schaal minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

Libanese Rijst-pistachesalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip-pistachesalade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept