Hoogstraatse Rijsttaartjes Met Bierpruimen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pruimen bereiden: De pruimen enkele uren laten weken. De pruimen afgieten, in een kookpan leggen en er het bier bijvoegen, evenals het kaneelstokje en de suiker. Pruimen gaarkoken (onder deksel). De pruimen uit de siroop scheppen. De siroop laten indikken op een matig vuur. De siroop (dik en vloeibaar) uitgieten over de pruimen.
  • 2 Deeg bereiden: Gist, eierdooier, melk en suiker mengen. Gezeefde bloem in kom brengen, kuiltje maken. Gistmengsel in kuiltje gieten en de bloem eronder kneden. Zout en zachte klontjes boter toevoegen. Kneden tot je een soepel, vast deeg bekomen hebt dat gemakkelijk kan uitgerold worden. (tijdens het kneden eventueel nog wat bloem of melk toevoegen) Deeg uitrollen tot ongeveer 3 mm. Taartbodempjes inboteren en beleggen met het deeg. Vormpjes een kwartier laten rusten (afdekken!).
  • 3 Vulling bereiden: Banketbakkersroom bereiden: Eidooiers, maizena, bloem en suiker luchtig kloppen. Melk met vanillestok aan de kook brengen. De kokende melk, al roerend, bij het eimengsel roeren. Het geheel al roerend terug aan de kook brengen en laten indikken. De room laten afkoelen (af en toe roeren zodat er geen vel gevormd wordt). Rijst gaarkoken in de melk, laten afkoelen. 100 gr. koude banketbakkersroom, de dooier, en de fijne suiker onder de rijst roeren. Eiwitten tot sneeuw kloppen en onder het mengsel spatelen. Op de bodem van elk vormpje een aardbei leggen, deze verder aanvullen met het rijstmengsel. De vormpjes meteen in een voorverwarmde oven van 180?C. zetten en 10 a 15 min. bakken. Vorm er af halen en af laten afkoelen op een rooster. De taartjes bestrooien met poedersuiker.

Hoogstraatse Rijsttaartjes Met Bierpruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker