Engelse Broodpudding (Queen Of Puddings)

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eidooiers met de helft van de suiker in een ovalen ovenvaste schaal schuimig roeren, de boter, melk en koffieroom toevoegen en alles onafgedekt 3 tot 4 minuten op vol vermogen verwarmen. Halverwege doorroeren. Het sinaasappelrasp en de blokjes brood door het warme melkmengsel roeren, alles onafgedekt nog 1 minuut op vol vermogen verwarmen en 5 minuten laten staan. De jam in een schaaltje onafgedekt circa 30 seconden op vol vermogen verwarmen tot deze vloeibaar is geworden en de jam gelijkmatig over de broodpap uitstrijken. De eiwitten stijf slaan, de resterende suiker erdoor slaan en het eiwit stijf en glanzend kloppen. Het eiwit over de jam verdelen (tot aan de rand van de schaal), de fijngehakte noten erop strooien en het gerecht onafgedekt 6 tot 8 minuten op driekwart vermogen verwarmen. De pudding direct serveren.

Engelse Broodpudding (Queen Of Puddings) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Queen of puddings
2 uur-
Bekijk recept
yorkshire pudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept