Speculaasbodem Met Amandelkwarkmousse

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maal de speculaasjes fijn in een foodprocessor. houd 3 eetl. gemalen speculaas apart voor de garnering. smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de kruimels speculaas door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm, van 18 cm doorsnede. Druk het stevig aan. Week de gelatine in ruim koud water tot ze zacht is. Verhit de koffie en los hierin de gelatine op roer ook de likeur erdoor, en laat het mengsel iets afkoelen. Prak de amandelspijs en de suiker door elkaar, en klop de kwark erdoor, roer vervolgens het gelatine mengsel erdoor. Klop de slagroom stijf, en spatel de room door het kwarkmengsel, schep het amandel kwarkmengsel op de speculaas bodem, laat de mousse op stijven in de koelkast. Snij de taart voorzichtig los van de rand van de vorm, en verwijder de rand van de vorm. bestrooi de bovenkant van de taart met de achtergehouden speculaaskruiden.

Speculaasbodem Met Amandelkwarkmousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Taart van verse kaas met speculaas
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Lavazza's koffiecheesecake met karamel en chocolade (advertorial)
20 min Gebak
Bekijk recept
Speculaasbodem Met Amandel-kwarkmousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Speculaastaart
20-30 min -
Bekijk recept