Droogvis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person timer Langer dan 1 uur - restaurant Voorgerecht link Smulweb.nl print

Ingrediƫnten

Bereiding

De bloedklonter uit de insnijding van de kop halen, vis grondig wassen een pot of emmer vullen met water en zout bijdoen, zodanig dat als je 1 vis erin legt die boven komt drijven. Dan alle vissen erin leggen en 1 uur laten staan. De vis eruit nemen en met touw aan de staart aan elkaar knopen , of een gaatje juist onder de staart maken en daar het touw doorsteken en een knoop inleggen, vissen moeten een paar centimeter van elkaar hangen. In de holte van de kop wat peper strooien. De vis zoveel mogelijk buiten hangen om te drogen, binnen hangen als het regent. Na een ongeveer 1 week is de vis droog genoeg om te eten (hangt af van de dikte van de vis, hoe fijner, hoe vlugger ze droog zijn)
Droogvis is een recept van Smulweb.nl

Receptenzoeker

Dit vind je misschien ook lekker