Reebout Met Kaassaus

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De reebout ontdoen van vliesjes en velletjes, afspoelen en droogdeppen. Met een beetje zout (spek is ook zout!) en peper inwrijven. De plakjes spek met garen om de bout binden. De reebout op het rooster boven de braadslee leggen en in een voorverwarmde oven van 250 graden C (gas: stand 6) schuiven en 20 minuten flink laten braden. Daarna de temperatuur minderen tot 200 graden C (gas: stand 3). De bouillon in de braadslee gieten en de bout nog 1 uur laten braden. Hem elke 10 - 15 minuten bedruipen met het braadfond, dat bestaat uit bouillon en druipvet. De bout nu met aluminiumfolie bedekken en in de uitgeschakelde oven nog zolang laten rusten tot de saus klaar is. Het braadfond uit de braadslee gieten en het vet eraf scheppen. Het braadfond inkoken tot 1/4 L. De in plakken gesneden kaas toevoegen en zolang blijven roeren tot die is gesmolten. Nu de bessengelei en de zure room erdoor roeren. De saus wel warm houden, maar niet laten koken. Het spek van de bout halen, de bout aansnijden en op een voorverwarmde schaal leggen. Een beetje saus erover gieten en de overige saus apart erbij geven.

Reebout Met Kaassaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout met tijm en portsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kastanjepuree
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept