Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas

3
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil, was en kook de aardappelen (met wat zout) in +/- 20 min. gaar. giet ze af en stamp ze fijn. Roer 1 dl. kookroom en 1 dl. slagroom door de puree.(niet meer!); Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en evt. nog wat zout. (niet te veel zout, het wordt pittig genoeg.).Bak de spekreepjes in een droge koekepan(wok) in een paar min. krokant(op groot vuur). Voeg dan het gekruide gehakt toe en rul het. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Dan verkruimel je de roquefort of andere schimmelkaas in kleine stukjes en roer goed door het vlees mengsel. kaas moet goed opgelost zijn. Zet vuur hoog en laat dan een deel van het vocht verdampen. evt. nog op smaak brengen met wat zout en peper (ik vond het niet nodig). Roerbak in een wok met een beetje boter ,de andijvie 5 tot 8 min tot deze geslonken is. Voeg daarna 1 dl. slagroom toe en roer er goed doorheen en laat nog 2 a 3 min. zachtjes verwarmen. Schep dan het gehakt in een ovenschaal (NIET INVETTEN), schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gram geraspte kaas over en bak het gerecht in ca. 20 min. op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. schuif bij voorkeur een bakplaat onder het rooster, er kan misschien wat saus uit spatten.

Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonetten met blauwe schimmelkaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met blauwe schimmelkaas
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept