Gebraden Wilde Eend

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de eend met wat zout en besprenkel hem met het citroensap en de olijfolie. Wikkel de eend in de plakjes spek en bind deze vast met keukengaren. Verhit de boter in een braadslede en bak hierin de eend rondom bruin. Schenk het water in de braadslede en braad de eend ca. 1 uur in een op 200 graden C voorverwarmde oven tot hij gaar is. Bedruip de eend tijdens het braden regelmatig met het braadvocht. Verwijder de plakjes spek van de eend. Verdeel de een in stukken en leg deze op een schaal. Geef het braadvocht apart bij het gerecht.

Gebraden Wilde Eend is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept