Kip Met Citroenjus En Kropsla

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een citroen uitpersen, andere schoonboenen en in plakjes snijden. Kip in braadslede leggen, met 2 el olie invetten en besprenkelen met 2 el citroensap. Citroenplakjes in buikholte stoppen. Kip met zout en peper bestrooien en op borst in braadslede leggen. Aardappels omscheppen met zout en peper en 1 el olie en rond de kip leggen. Braadslede in het midden van oven schuiven en kip in ca. 1 uur bruin en gaar laten worden, na 45 min. kip omdraaien. In slakom dressing kloppen van rest van olie, 1 el citroensap, zout en peper naar smaak. Sla en uiringen erdoor mengen. Uiringen erop leggen. Kip en aardappels uit braadslede nemen en warm houden. Bouillon in braadslede schenken, aanbaksels losroeren en jus in steelpan overschenken. Jus op hoog vuur iets inkoken, op smaak brengen met peper en citroensap. Kip in stukken snijden en serveren met aardappels, citroenjus en kropsla.

Kip Met Citroenjus En Kropsla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept