Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de haasjes met wat zout en peper en drapeer over elk haasje 5 plakjes prosciutto-als je nog marinade overhebt kun je die daar weer opsmeren. Snijd de rabarber in stukjes ter lengte van een vinger en leg ze in een passende braadslee(bij voorkeur geen aluminium want dat materiaal tast de rabarber aan). Leg het vlees op de rabarber, bijna alsof je een bedje op maakt. Strooi er de rest van de blaadjes salie over en besprenkel met olijfolie. Maak nu een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje. Leg het over het vlees en prop het langs de rand tusen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 minuten in de voorvervarmde oven, haal het papier eraf en zet nog eens 15 minuten terug. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees schuin af en geef per persoon een half haasje. Giet sap dat bij het snijden uit het vlees komt terug in de braadslee.

Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept