Pekingeend Met Pannekoeken (China)

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding



3. De oven voorverwarmen op 200 ?C. De eend op het rooster leggen en dat in het midden van de oven schuiven boven de braadslee. De eend 1 1/2 tot 2 uur braden en daarbij regelmatig inprikken met een houten prikker en bedruipen met het vocht uit de braadslee. Eventueel wat water toevoegen.

4. Intussen het meel zeven in een kom, water en zout toevoegen en hiervan een soepel deeg kneden. Het deeg ongeveer 10 minuten kneden. Van het deeg een ronde bal vormen en die minstens l/2 uur laten rusten.

5. Het deeg nogmaals goed doorkneden van het deeg een rol vormen met een doorsnede van 5 cm en er 1 cm dikke plakken vanaf snijden.

6. Elk deegplakje met sesamolie bestrijken en een tweede plakje erop leggen. De dubbele deegplakjes net zo lang van uit het midden uitrollen, tot ze een diameter van ongeveer 15 cm hebben.

7. Een koekepan met anti-aanbaklaag verhitten en de deeglapjes hierin aan weerskanten bakken. De pan hierbij voortdurend heen en weer schudden. Wanneer de pannekoeken lichtbruine vlekken hebben, zijn ze klaar.

8. Het vel van de eend verwijderen en ruitvormig uitsnijden. Het vlees van de botjes halen en in stukken snijden. Beide samen met de pannekoeken, de sauzen, de chutneys en de groentereepjes opdienen.

Pekingeend Met Pannekoeken (China) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

China-Saus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Vlees Uit Noord China
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Soep Van Gedroogde Paddestoelen Met Rijst Uit China
20-30 min -
Bekijk recept
Oud china
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pekingeend
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pekingeend
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Pekingeend
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pekingeend
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept