Super Gemarineerde, Op Rabarber Gebraden Varkenshaas

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220?C. Bestrooi de haasjes met wat zout en peper en drapeer over elk haasje 5 plakjes prosciuotto - als je nog marinade overhebt kun je die daar weer opsmeren. Snij de rabarber in stukjes ter lengte van een vinger en leg ze in een passende braadslee (bij voorkeur geen aluminium want dat materiaal tast de rabaer aan). Leg het vlees op de rabarber, bijna alsof je een bedje opmaakt! Strooi er de rest van de blaadjes salie over en sprenkel er olijfolie over. Maak nu een stuk vetvrij papier nat en verkreukel het een beetje. Leg het over het vlees en prop het langs de rand tussen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 minuten in de voorverwarmde over, haal het papier eraf en zet het nog eens 15 minuten terug. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees schuin af en geef per persoon een half haasje. Giet het sap dat bij het snijden uit het vlees komt terug in de braadslee. Serveer het vlees met de rabarber, het heerlijke sap uit de braadslee en gebakken aardappeltjes.

Super Gemarineerde, Op Rabarber Gebraden Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept