Kalkoen

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.
  • 2 Vul de kalkoen met de grofgesneden groenten (ui, selderij en wortel)(beiden holtes)
  • 3 Bind de pootjes tegen elkaar aan met het keukengaren, zodat de vulling er in blijft!
  • 4 Smeer de hele kalkoen in met boter.
  • 5 Bestrooi de kalkoen met zout en peper
  • 7 Doe de kalkoen in de oven, in een ovenschaal, onder los aluminiumfolie.
  • 8 Ieder half uur met een kwastje opnieuw bedruipen met de gesmolten boter uit de ovenschaal.
  • 9 Na drie en een half uur het folie verwijderen en de kalkoen aan de hitte blootstellen. 1
  • 0 Na vier uur is de kalkoen klaar. De temperatuur IN de kalkoen moet zo′n tachtig graden zijn!

Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept