Zoek
Kalkoen
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Kalkoen van 6 kilo
Boter
Vulling (bv 1 ui
1 selderijstengel
1 wortel)
peper en
Bereiding
1
Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.
2
Vul de kalkoen met de grofgesneden groenten (ui, selderij en wortel)(beiden holtes)
3
Bind de pootjes tegen elkaar aan met het keukengaren, zodat de vulling er in blijft!
4
Smeer de hele kalkoen in met boter.
5
Bestrooi de kalkoen met zout en peper
7
Doe de kalkoen in de oven, in een ovenschaal, onder los aluminiumfolie.
8
Ieder half uur met een kwastje opnieuw bedruipen met de gesmolten boter uit de ovenschaal.
9
Na drie en een half uur het folie verwijderen en de kalkoen aan de hitte blootstellen. 1
0
Na vier uur is de kalkoen klaar. De temperatuur IN de kalkoen moet zo′n tachtig graden zijn!
Kalkoen is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept