Garnalensoep Met Roomhoedje

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de sjalot, selderij en de wortel glazig in de hete boter. Doe er de garnaalpellen bij en laat met de rest mee stoven. Overgiet met witte wijn en visfumet. Doe er tijm en laurier bij. Dek de visbouillon af en laat 20 minuten trekken op een heel zacht vuurtje. Fruit de ui, venkel, prei en knoflook glazig in hete olie. Doe er de tomatenblokjes en saffraandraad bij. Zeef de visboillon en giet heet over de groenten. Breng aan de kook, laat 5 minuten zacht doorkoken en mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout. Klop de room heel lichtjes op. Verdeel de garnalen en de soep over vuurvaste kommen. Maak elke portie af met een lepel room. Zet de kommen 1 minuut onder een hete grill. Garneer met dille.

Garnalensoep Met Roomhoedje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept