Snij eventueel vet en zenen van het vlees. Hak de olijven fijn en meng ze met citroensap, peterselie en munt. Smeer dit mengsel over het vlees en leg dit in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden tot het lamsvlees de gewenste gaarheid heeft. De couscous en bouillon in een kom doen en zet die weg tot de bouillon is opgenomen. Zet de afgehaalde en schoongewassen boontjes met een laagje water en wat zout op het vuur en laat ze nadat het water aan de kook is gekomen, nog 10 minuten garen op laag vuur. Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de uien 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de afgegoten boontjes toe, extra peterselie, kappertjes en citroensap toe en laat alles nog 4 minuten bakken. Doe nu de couscous erbij en warm die goed door. Schep couscous op borden. Snij het vlees in dikke plakken, leg die op de couscous en dien op schijfjes citroen.
Lamsvlees Met Couscoussalade is een recept van Smulweb.nl