Sinterklaasrecept Sinaasappeltompouchen

2
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het boterdeeg een dag tevoren: - Boter soepel kneden en vermengen met zout en de suiker.Eidooier erdoor mengen. - Gezeefde bloem met bakpoeder toevoegen, eerst kruimelen en daarna een deegbal maken - Bewaren in de koelkast Tompoucenplak maken - Rol het bladerdeeg dun uit tot bakplaatgrootte van ca 30 x 40 cm - Leg het op een bakplaat met bakpapier en met een vork de hele bovenzijde goed prikken met een vork. - Laat het ca een uur zo staan alvorens te bakken in een oven van 170 oC gedurende ca 30 minuten. Laat de plak goed afkoelen. - Daarna snijden in 4 banen van ca 10 cm breedte Sinaasappelroom maken: - Curstard met ca 50 cc van de sinaasappelsap aanlengen en de eidooier er bij doen - Breng de overige 450 cc sinaasappelsap met suiker en citroensap aan de kook - Meng het kokende sap met het custardpapje en kook het al roerende even goed door - Laat het afkoelen. Verdeel het in twee gelijke delen . Maak deze 3 dingen een dag tevoren! VERS AFWERKEN - Klop de slagroom met suiker goed standig en luchtig (doe dat zo koud mogelijk) Tompoucen maken - Meng eerst de helft van de sinaasppelroom met de helft van de luchtige slagroom - Spuit op twee banen tompoucenplak een royale laag van deze sinaasappelvulling. - Daar bovenop strepen slagroom spuiten - De rest van de tompoucenplak in stukken breken en deze in de slagroom steken - Licht bestuiven met poedersuiker en sinaasappel of mandarijnenpartjes erop leggen.

Sinterklaasrecept Sinaasappeltompouchen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept