Kleine Paashaas En 6 Paasnestjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Doe voor het deeg het meel in een kom en meng dit zorgvuldig met de gist. Voeg zout, boter en melk toe en meng alles goed met de mixer met kneedhaken. Kneed het daarna met je handen op het aanrecht tot een glad deeg. Laat het afgedekt bij kamertemperatuur staan tot het zichtbaar gerezen is. Rol het deeg uit, ongeveer 1 cm dik. Teken op gekleurd karton een paashaas, snijd de figuur uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak nu het mandje en hang het aan de poot van de haas. Verdeel de rest van het deeg in zes porties en maak daarvan zes rolletjes van 50 cm lang. Snijd deze doormidden, slinger steeds twee helften om elkaar heen en leg ze als kransjes op de bakplaat. Klop de eierdooier met het melk (1 - 2 eetlepels) en bestrijk de paashaas en de kransjes hiermee. Zet de bakplaat nu op een warme plaats tot de deegfiguren gerezen zijn. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. baktijd: circa 15 - 20 minuten. Laat de gebakken figuren op een taartrooster afkoelen. Druk voor het garneren van de paashaas het fondantglazuur uit de tube en kleur dit naar wens met de kleurstof. Maak een broek met hemd en versier dit evt. met suikergarnering. Knip en vorm uit een servet een leuke bakkersmuts en plak deze met glazuur op de paashaas. Leg de eieren in de nestjes.

Kleine Paashaas En 6 Paasnestjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paasnestjes met braambessen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes met kokos & limoen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes - Rijke chocoladetaart
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept