Basis-tomatensaus

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Olijfolie in braadpan verhitten. Ui, knoflook en peen op matig vuur glazig bakken. Tomatenpuree, soy sauce, goela djawa en balsamico azijn toevoegen en alles 5 min laten pruttelen. Tomaten en prei toevoegen. Als de saus sappig wordt, bouillonblokje en alle kruiden erbij. Nu op laag vuur minimaal

0.5 uur laten koken zonder deksel [hoe langer hoe lekkerder]. Pan van vuur halen en de saus door een fijne roerzeef pureren. De saus opnieuw verwarmen en afproeven. Waarschijnlijk moet er nog wat peper, zout en suiker bij. Vlak voor gebruik verse basilicum versnipperen en erdoor roeren.

Basis-tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept