Hao You Niu Rou

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes van circa 1/2 cm dik en 3-4 cm lang snijden. Vermengen met een derde van de aangemaakte maizena. De lente-uitjes schoonmaken en in stukjes van 2-3 cm snijden. Dikkere stukjes in de lengte halveren. De gember schillen, knoflook pellen en vervolgens beide fijn hakken. In een pan of wok 2 eetlepels olie verhitten. Vlees al omscheppend op een hoog vuur aanbraden tot het kleurt. Daarna uit de pan nemen. Nog eens 2 eetlepels olie in de pan of wok schenken. Lente-uitjes, knoflook en gember op een hoogvuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt. Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut roerbakken. Vlees, soja- en oestersaus door de inhoud van de pan mengen en samen verwarmen. De rest van het maizenapapje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen. Het geheel attractief op een dienschaal schikken en er wat sesamolie overheen druppelen.

Hao You Niu Rou is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Yang Cong Niu Rou
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hei Jiao Niu Rou
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika en uiensoep
0 min
Bekijk recept
Champignonsoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept