Irish Lamb Stew

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruik een grote koekepan en bruin de bacon. Doe het vet van de bacon in een schaaltje. Doe het lamsvlees in een grote schaal met het zout, peper en de bloem. Schud de schaal om de kruiden en het bloem rondom het vlees te verkrijgen. Doe het vuur onder de pan weer aan, schud de schaal nog eens en doe dit alles in het gereserveerde bacon vet en laat het aanbruinen. Als je niet genoeg vet heb mag je er ook wat zonnebloemolie bijdoen. Doe daarna alles in een ovenvaste schaal en plaats het voor een 1 1/2 uur in de oven en laat het heel zachtjes gaar worden. Doe de knoflook en de uien in de koekepan en laat ze bakken tot de uien glazig zijn. Doe daarna een 1/2 kopje water erbij samen met de bacon, rundvlees stock, en de suiker. Doe de aardappels, wortels en de overige ingredienten erbij, behalve de peterselie, en laat het zachtjes gaar worden.

Irish Lamb Stew is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stew van konijn met cranberrycompote
2u45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse stew met aardappel en bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Irish stew
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept