Janssons's Frestelse : Gratin Van Aardappel En Ansjovis

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels boter en 2 eetlepels arachideolie in een braadpan verwarmen. Wanneer het schuim wegtrekt, de uien toevoegen. De uien 10 minuten onder voortdurend roeren en zonder te laten kleuren stoven. De overgebleven 1/2 eetlepel boter uitstrijken in een braadschotel. De aardappelen afgieten en droog deppen. De ansjovisfilets uit de pekel halen en plat strijken. Een laag aardappelreepjes op de bodem leggen, afwisselend lagen uien en ansjovis leggen. Elke laag met een weinig witte peper kruiden. Afsluiten met een laag aardappelreepjes. Strooi een dun laagje broodkruimels of paneermeel over de bovenkant en verdeel de in stukjes gesneden boter over het paneermeel. Verwarm de melk met de room tot tegen het kookpunt en voeg eventueel een weinig pekel van de ansjovis toe. Giet het hete vocht over de aardappelen. De braadschotel in de oven zetten tot de aardappelen gaar zijn en het vocht bijna is verdampt (ongeveer 45 minuten).

Janssons's Frestelse : Gratin Van Aardappel En Ansjovis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Janssons frestelse (letterlijk 'De verleiding van Jansson') / Aardappelgratin met sprotjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Janssons Frestelse (Janssons Temptation)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Janssons Frestelse
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Janssons frestelse (zweedse aardappelschotel)
Bekijk recept