Maak de biscuitbodem: Klop de eieren los met de suiker en het water. Snijd het vanillestokje door en schraap de zaadjes eruit. Doe ze bij de eieren en voeg de citroenrasp, de bloem en het bakpoeder toe. Goed roeren. Doe het mengsel in een ingevette ronde springvorm en bak de bodem goudbruin in 30 min. in een voorverwarmde oven van 170 graden C. Maak de bodem los en laat hem afkoelen. Maak intussen de vulling: Vermeng de yoghurt met de poedersuiker en het citroensap. Week de gelatine blaadjes in koud water en knijp ze goed uit. Breng 6 eetlepels water aan de kook en los de gelatine daarin op. Laat even afkoelen. Klop de slagroom stijf en schep het yoghurtmengsel erdoor. Voeg de gelatine druppel voor druppel toe en meng goed. Leg de biscuitbodem weer in de springvorm. Strijk een dun laagje jam over de biscuitbodem en leg de kwartjes peer erop. Giet het yoghurtmengsel erover, dek de taart af en laat hem 2 tot 4 uur afkoelen.
PERENTAART MET YOGHURT is een recept van Smulweb.nl