Gamba Tandoori

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het sap van 1 limoen uitpersen.De ontdooide gamba′s pellen,het zwart darmkanaal op de rug verwijderen,wassen met koud water en droogdeppen.In een kom doen en bedruppelen met 3 el limoensap.150g yoghurt mengen met de tandooripasta,de gamba′s erdoor roeren en afdekken met vershoudfolie.De kom 4a5uur in de koelkast zetten.Het pepertje in de lengte doorsnijden,de zaadjes verwijderen en fijn hakken.De rest v/d yoghurt met de rest v/h limoensap en de spaanse peper mengen.Knoflook-uit-de-knijper toevoegen en op smaak brengen met zout,gemalen koriander, en Jamaicaanse peper.De saus eveneens in de koelkast zetten.Vlak voor het opdienen de oven voorverwarmen op 180gr C.D e komkommer en tomaten wassen en in dunne plakjes snijden,op smaak brengen met zout en peper v/d molen.De 2 limoen in 8 partjes snijden.De gamba′s uit de marinade nemen en 1min aan elke kant bakken in hete olie.Op een ovenplaat leggen en 6min verder laten bakken. Komkommer-en tomatenschijfjes op borden leggen,de yoghurtsaus ernaast scheppen en daarnaast de limoenpartjes zetten.De gamba′s in′t midden leggenen garneren met verse koriander.Meteen opdienen met gefriteerde pappadums(Indiaanse pikante deegschijfjes).

Gamba Tandoori is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept