Rijstevlaai

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout in een pan met dikke bodem in ca. 25 minuten tot rijstebrij. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij en laat de massa afkoelen. Kneed van de broodmix, handwarme melk, boter, suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. ø 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel de rijstebrij over de deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Rijstevlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept