Ierse Kwark Taart

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Splits de eieren.Klop de dooiers met suiker en vanillesuiker schuimend. Voeg citroenrasp en sap toe en schep het dooiermengsel door de Huttenkase/kwark. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze erdoor. Vet de springvorm in. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 20 cm en leg deze in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop het ei los en bestrijk met een beetje hiervan heel dun het deeg. Giet het kwarkmengsel in de vorm. Klop de boter met suiker wit en schuimend, klop de rest van het ei erdoor. Bestrijk de bovenkant van de taart met dit deegje. Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 40 min. op 175 graden.

Ierse Kwark Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept