Sachertaart

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eieren splitsen. Eidooiers een voor een door chocoladesaus kloppen., In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuikr met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van de oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen. Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken doorsnijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten. Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 el. slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen.

Sachertaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept