1 Leg de zeef op de grote kom en zeef daarin het bakmeel, het zout en de suiker.
2 Knip de walnoten met een schaar [die moet je nog even pakken] in niet te kleine stukjes en roer deze met de rozijnen door het mengsel in de kom. Maak in het midden een kuiltje.
3 Laat de boter in de steelpan op laag vuur smelten.
4 Breek steeds 1 ei in het kopje, kijk of het goed is en doe het dan in het kommetje. Roer ze door elkaar.
5 Giet de eieren in het kuiltje en schenk ook de melk erbij. Roer nu alles in de kom goed door elkaar tot een glad mengsel en roer daar dan ook nog de gesmolten boter door.
6 Nu kan het deeg in de vorm worden gedaan. Strijk de bovenkant van het brood mooi glad en zet de vorm in het midden van de oven. Het brood moet 1 uur in de oven blijven en dan is het gaar.
7 Om het brood er echt mooi uit te laten zien, moet je nog een glazuur maken om eroverheen te strijken. Ongeveer 5 minuten voor je het brood uit de oven haalt, verwarm je de melk met de poedersuiker in de steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel zachtjes koken.
8 Neem nu met de ovenhandschoenen aan de vorm uit de oven en keer hem boven het taartrooster om, zodat het brood eruitglijt. Smeer tot slot met het kwastje de suikeroplossing over het hele brood [het gaat dan mooi glimmen] en laat het koud worden.
Poehs Rozijnenbrood Om Honing Op Te Smeren is een recept van Smulweb.nl