- Strooi wat bloem op een droog stuk aanrecht en leg de plakjes bladerdeeg erop. - Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. - Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van ca. 3 mm dik. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen. - Meng de kruiden met de kaas. - Strooi een deel van het kruidenmengsel over het bladerdeeg, vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een lange reep. - Rol de repen met beide handen in tegengestelde richting tot een spiraal. Vorm van elke spiraal een staf. - Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. - Strooi de rest van de kruiden over het deeg. - Plaats de staven op de bakplaat en laat ze ca. 5 minuten rusten. - Bak de staven midden in de oven in ca. 12 minuten knapperig en goudbruin.
Sinterklaasrecept Staf Van Sinterklaas is een recept van Smulweb.nl