Roze Koekjes

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem en basterdsuiker boven de kom. Doe zout, citroenschil, vanillesuiker en boter erbij. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes door de bloem. Kneed alles met koele, schone handen door elkaar tot een deegbal. In het begin lijkt het of het nooit wat gaat worden, maar je moe gewoon dapper doorkneden! Verdeel het deeg in ongeveer 25 stukjes ter grootte van een walnoot. Rol er balletjes van en leg ze op de bakplaat. Duw de balletjes een beetje plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Maak intussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kleine kom en roer het met de limonadesiroop tot een papje. Schep op ieder afgekoeld koekje wat glazuur en strijk het uit. Leg er een framboosof smartie op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.

Roze Koekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept