- Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe. - Vul aan met het vis- of kippebouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen. - Haal de bouillon dan door een fijne zeef. - Snijd intussen de zalm- en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi′s zorgvuldig. - Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis. - Zet alles afgedekt in de koelkast. - Verwijder de nerven en was de spinazie. - Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte. - Snijd de prei in fijne reepjes of julienne van 4 cm op 1 mm. - Schik de vis, de scampi′s, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel. - Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt. - Laat zachtjes koken. - Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood. - Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen. - Serveer hierbij een kant- en klaar sojasausje.