Gumbo

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- In soeppan roux maken: olie en bloem al roerend verhitten en zo donkerbruin mogelijk laten worden.Dat betekent roeren roeren roeren, en net niet zwart laten worden. Pas op voor uit de pan spattende kloddertjes "cajun napalm"! - Bouillon of potten fond bij roux doen als deze wat is afgekoeld en aanvullen met water waarin de rookworsten geweld zijn.
- In andere pan uien en look fruiten en bij de soep doen - Paprika′s, tomaten en okra grof snijden en in soep doen.
- Kruiden en specerijen erbij (jeneverbessen in een thee-ei) - 2 of 3 uur laten sudderen, en halverwege de bleekselderij en wortel erbij (die zijn vulling, de andere groenten koken bijna helemaal kapot) - In blokjes gesneden kip erbij en nog 5 minuten zachtjes laten koken - In plakjes gesneden worst en garnalen (en/of wat dies meer zij) erbij en nog even zacht doorkoken - Nacht (in koelkast) laten staan voor optimale smaak en verdikking - Na opscheppen in bord fijngemalen sassafras erover strooien (bindt wat; nooit meekoken, want dan wordt het draderig) en in ringetjes gesneden bosuitjes.

Gumbo is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept