Gemarineerd Everzwijnengebraad

5
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Haal het gebraad uit de marinade en dep goed droog. -Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het gebraad goudbruin aan alle kanten. -Giet er een beetje vocht van de marinade bij, dek af en laat gedurende 50 min. bakken. -Giet er tussenin nog wat marinadevocht bij zodat het vlees niet aanbakt. -Schep ondertussen de groenten uit de marinade. -Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de marinadegroenten in. -Laat al roerend even goed stoven en giet er dan het marinadevocht bij. -Laat 10 min. goed doorkoken. -Giet door een zeef. -Kruid het vlees met peper en zout zodra het gaar is (het mag nog lichtrosé zijn). -Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. -Giet circa de helft (hangt er van af of u veel of minder saus verkiest) van de gezeefde marinade in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. -Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. -Voeg de portogelei toe en laat smelten. -Neem de saus van het vuur en klop er met de garde nog 1 eetl. koude boter door. -Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Gemarineerd Everzwijnengebraad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Currysalsa met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Met roomkaas gevulde karbonade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept