Nieuwjaarrecept Soto Ajam

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster eerst de noten in een droge koekenpan goudbruin, wrijf ze dan samen met de ui, knoflook, gember en koenjit in de vijzel tot een pasta. Breng in de soeppan de bouillon met de kip, pasta, sereh en djeroek poeroet of citroenschil aan de kook en laat met deksel op de pan 45 min zachtjes koken. Doe ondertussen de kool en tauge apart in een vergiet en giet er kokend heet water over, laat ze uitlekken. Bereid de so-oen of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en snijdt of knip eventueel kleiner. Pel de eieren, snijdt ze in partjes; Schep de kool, tauge, so-oen of mihoen, prei, aardappelblokjes, citroen en het ei op een schaal of in aparte kommetjes. Schep de kip uit de pan, verwijder de botjes (bij kippebouten) en snij het vlees fijn en doe terug in de bouillon. Verwijder de djoeroek-poeroet of citroenschil, strooi de selderij erdoor en schep de de bouillon in een schaal of in kommetjes.

Nieuwjaarrecept Soto Ajam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Nieuwjaarrecept Aardappel-peer-kaastaartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Spuma Lamponi (frambozen-spoom)
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Champagne Sorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Chinees Zoet Nagerecht
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept