Erwtensoep

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het overgebleven water van de vorige dag, samen met de fijngesneden soepgroenten en fijn gesneden uien en geraspte wortel en fijn gesneden knolselderij zachtjes laten koken. In een kleine pan de spliterwten (ruim in het water) koken. Het is aan te raden om hier bij te blijven. De spliterwten moeten ongeveer een half uur koken onder af en toe roeren. Daarna kunnen de spliterwten bij de soep.De aardappelen in kleine blokjes snijden, koken en goed gaar laten worden. Daarna fijn prakken en toevoegen aan de soep.Dan de honing maaltijdsoep (1/2) aanmengen en dan toevoegen aan de soep. Kwartier goed door laten koken. Het vlees (van de vorige dag)in kleine stukje maken en op een bord samen met een beetje water verwarmen in de magnetron. Dit later toevoegen aan de soep. De metworst in plakjes snijden en ook toevoegen aan de soep. Alles nog een keer goed doorroeren en 10 min zachtjes doorkoken.

Erwtensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept