Pasteitje Met Stilton En Polenta

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De saus: Smelt de boter, voeg de paddestoelen toe en bak 2 minuten. Voeg de port, bouillon, soja saus en aalbessenjam toe en breng aan de kook. Meng de maizena met voldoende koud water en maak een dun papje. Roer het papje door de saus, kook 3 minuten en breng op smaak, haal van de warmtebron.PasteibakjesVerwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en bekleed vier pasteivormen van 12 cm doorsnee. Bekleed met vetvrij papier en vul met gedroogde bonen, bak 10-15 minuten blind. Verwijder de bonen en papier en zet 5 minuten terug in de oven. Haal uit de oven en laat het deeg in de vormen.De vullingVerwarm de melk langzaam met de knoflook en de mais gedurende vijf minuten, roer af en toe en kijk uit voor overkoken. Draai het geheel in een blender tot een gladde vloeistof. Terugdoen in de pan en onder constant roeren aan de kook brengen. Voeg beetje bij beetje de polenta toe. Zet de warmtebron laag en blijf 2-3 minuten constant roeren. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en roer glad. Voeg de stilton toe en roer er goed doorheen. Neem de pan van de warmtebron maar houd de inhoud warm.De groentenSchil de pastinaak, wortel en meiknol. Snijd de pastinaak in vieren, de wortel in de lengte en de meiknol in partjes. Schil de uien maar houd ze heel. Leg de groenten op een bakblik en schenk de honing, olie en gesmolten boter erover. Meng door elkaar en breng op smaak. Rooster 30-35 minuten tot ze goudgeel en enigszins gekarameliseerd zijn, voeg de kastanjes de laatste vijf minuten toe.

Pasteitje Met Stilton En Polenta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indische pasteitjes
60 min -
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitje met stroganoffragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept