Gebraden Eend Met Honing

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng de azijn beetje bij beetje met de honing in een au bain-marie verwarmde kom, voeg er dan een weinig water bij. Bestrooi de binnenkant van de eend met zout. Hang ze op met de kop of de poten en begiet ze met kokend water om de huid te verstevigen. Smeer de binnenkant van de eend in met het honingmengsel, bind ze op en laat ze 1 uur opgehangen rusten op een koele plaats. verwarm de oven op 250c; Rijg de eend aan een spit en laat ze 1 uur braden in de oven. Draai ze regelmatig om. Neem de gebakken eend van de spit en snij ze in kleine stukken. Dien zeer warm op en geef er de pruimensaus bij in een sauskom.

Gebraden Eend Met Honing is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept