- 1: Strijk de gebraadjes lichtjes in met de olijfolie en schuif ze in de oven. * Zet ze 8 minuten onder de grill. * - 2: Draai het vlees om en giet de basissaus erbij. * Laat nog 5 a 6 minuten verder braden. * Kruid met peper en zout. - 3: Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven terwijl u de saus afwerkt. - 4: Zeef de saus over een brede pan en voeg de room toe. * Laat op een hevig vuur inkoken. - 5: (Afwerking de dag zelf) Verdeel de sneetjes, tussen de beentjes door. * Geef er de saus apart bij en serveer met fijne boontjes en kroketten of aardappelgratin. KOOKTIP: vraag aan de slager om de manchettes aaneen te laten. * Zo heb je kleine ′gebraadjes′, van ongeveer 300 g elk.
GEBRAAD VAN LAMSMANCHETTES MET SAFRAAN is een recept van Smulweb.nl