Soep Van Fazant

6
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven. Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel. Hak de rest in stukken. Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter. Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen. Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen. Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek. Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes. Verwarm en flambeer de cognac. Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe. Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood.

Soep Van Fazant is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept