Garnalen-Uiensoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de uien. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het teentje knoflook 5 minuten op een matig heet vuur. Voeg de melk toe, en breng het geheel tegen de kook en laat het op een laag vuur 15 minuten trekken. Smelt de boter in een grote soeppan, zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uien toe en bak ze op een laag vuur zachtjes glazig (ca. 5 minuten). Roer de bloem en de tomatenpuree door de uien en laat het mengsel nog 3 minuten zachtjes pruttelen (zo nu en dan even roeren). Zeef het melkmengsel. Voeg eerst 113 van de melk a] roerend aan het ui-bloemmengsel toe. Roer vervolgens de rest hiervan en de bouillontabletten erdoor. Breng de soep aan de kook. Laat de soep 1 0 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan. Voeg vlak voor het opdienen de gepelde garnalen, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe. Strooi de bieslook erover.

Garnalen-Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept